FacebookTwitterLinkedIn

Fondurile personale transferate în România, în primele șase luni ale anului, au crescut cu 41% față de aceeași perioadă a anului anterior, conform datelor înregistrate de aplicația financiară Revolut, care are 20 de milioane de clienți, din care peste 2 milioane în România.

Numărul tranzacțiilor de tipul peer2peer către utilizatorii din România a progresat cu 49% comparativ cu perioada anterioară, iar numărul clienților care folosesc aplicația pentru a transfera fonduri personale în România a fost de asemenea pe un trend ascendent.

Deși numărul utilizatorilor români de Revolut care muncesc sau trăiesc în afara granițelor țării a crescut, la fel ca volumul total al fondurilor trimise către familiile lor din țară, incertitudinea economică și creșterea costului vieții au făcut ca suma medie transferată să fie mai mică în primul semestru al anului față de primele șase luni din 2021.

Cel mai mare aflux de bani prin Revolut a provenit de la utilizatorii rezidenți în Regatul Unit – 62% din volumul total. Regatul Unit este și țară gazdă pentru una dintre cele mai numeroase comunități de români din diaspora. Pe locul al doilea se află Germania (8% din totalul sumelor transferate), urmată de SUA (5,1%), Olanda (4,7%) și Irlanda (4,7%). În top 10 se regăsesc țări precum Franța, Italia, Spania și Elveția, unde trăiesc și muncesc, de asemenea, mulți români. 

“Într-o perioadă economică și geopolitică incertă, în care încercăm cu toții să ne adaptăm la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, încrederea că resursele financiare sunt depozitate și transferate în siguranța este cea mai importantă și, prin tot ceea ce facem, încercăm să comunicăm acest lucru permanent și cât mai transparent clienților noștri. Pentru Revolut, este prioritar să pună la dispoziția clienților produse care sunt nu doar simple, ușor de înțeles și utilizat, dar și funcționalități care se evidențiază prin rapiditatea de procesare, accesibilitate și relevanță globală. Suntem recunoscători pentru încrederea pe care cei peste 2 milioane de clienți români o au în produsul nostru și vom continua să diversificăm și să ne dezvoltăm aplicația pentru a ne menține ca prima opțiune în preferințele lor”, a declarat Gabriela Simion, General Manager Revolut Bank, sucursala România.

Potrivit datelor comunicate de Eurostat, în 2019 România a beneficiat de o infuzie de bani din străinătate, prin transferuri de fonduri personale, în valoare de 7,3 miliarde EUR (din care aproape 5,6 miliarde EUR din UE). În 2020, suma totală a acestor transferuri s-a redus la aproape 6,7 miliarde EUR, din care aproape 5 miliarde din UE (sursa: Eurostat).