FacebookTwitterLinkedIn

Compania Daikin Europe a înregistrat în anul fiscal încheiat în 31 martie 2022 o creștere cu 25% a cifrei de afaceri, până nivelul record de 4,3 miliarde de euro. În următorii ani, grupul are în plan triplarea producției de sisteme de încălzire și se așteaptă ca acest segment să devină unul dintre motoarele principale de creștere a veniturilor până în 2025.

„Pompele de căldură reprezintă una dintre tehnologiile cheie pentru a realiza tranziția energetică în Europa, prin urmare, în multe dintre piețele europene, guvernele oferă stimulente și subvenții atractive pentru a face mai ușor pentru proprietarii de locuințe procesul de înlocuire a vechilor sisteme de încălzire. În plus, toate aparatele noastre de aer condiționat (…) pot fi utilizate atât pentru răcire, cât și pentru încălzire”, a declarat Daniel Vasile, managing director al Daikin România.

Rezultatul istoric înregistrat de companie este datorat interesului tot mai crescut pentru soluţii regenerabile de încălzire, răcire și refrigerare. De asemenea, Daikin Central Europe, din care face parte și compania Daikin România, a avut o contribuție semnificativă la acest rezultat, raportând vânzări record în 16 țări din Europa Centrală și de Est.

Cea mai mare creştere a vânzărilor a fost înregistrată în segmentul de încălzire, iar tendința ascendentă este estimată să continue și în următorul deceniu.

Până în 2030, în Europa vor fi instalate 4 milioane de pompe de căldură anual, ceea ce reprezintă o rată anuală de creștere (CAGR) de 20%, conform previziunilor făcute de experți din industrie. Altfel spus, 1 din 3 sisteme de încălzire instalate va fi o pompă de căldură, comparativ cu 1 din 10 în 2020.

În România, Daikin a fost anul trecut furnizor de soluții pentru branduri precum C&A, Takko, Sportisimo, Penny, Pepco, Carrefour sau OMV Petrom.

„Ne-am concentrat întotdeauna să ne dezvoltăm și să fabricăm produsele cât mai aproape posibil de piețele în care suntem prezenți. Acest lucru ne permite să răspundem într-un mod flexibil la cererea pieței și ne face mai puțin vulnerabili la factorii externi, astfel că 85% din unitățile Daikin vândute în regiunea CE sunt produse în fabricile noastre din Europa”, a adăugat Vasile.

Daikin Central Europe și-a dublat forța de muncă în ultimii cinci ani, ajungând la 560 de salariați în 2021, dintre care 110 au fost angajați în ultimul an fiscal. În 2022, compania anunță aproximativ 100 de noi posturi vacante în regiune, iar până în 2025 își va crește echipa la 900 de profesioniști.

La nivel global, grupul Daikin are 89.000 de angajați și a realizat vânzări de aproximativ 23,7 miliarde de euro în anul fiscal 2021.