Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

„Cumpărături la ușa ta” o nouă inițiativă de livrare la domiciliu pentru persoanele vulnerabile

O asociație a pornit o inițiativă gratuită de livrare a produselor de strictă necesitate „Cumpărături la ușa ta”, pentru persoanele vulnerabile ce pot fi infectate mai ușor cu virusul COVID-19.  
 aboneaza-te
shutterstock_1676438509

Sute de voluntari ajută persoanele în vârstă, pe cei cu alte afecțiuni sau părinții singuri să primească alimente de strictă necesitate pe durata pandemiei coronavirus. Peste 200 de români au răspuns apelului lansat de asociația Geeks for Democracy și s-au oferit să livreze gratuit pachete de produse celor care nu pot sau nu ar trebui să se deplaseze în afara locuinței în această perioadă.

„Am realizat Cumpărături la ușa ta că să putem ajuta cât mai multe persoane vulnerabile să stea acasă; voluntarii nu sunt în grupa de vârstă cu risc ridicat, sunt persoane sănătoase, care pot și vor să ajute. Doar împreună putem să depășim cu bine această încercare, doar prin solidaritate”, explică inițiatorul proiectului, Marian Rădună. 

Serviciul este disponibil pentru moment doar în București și Ilfov, însă există o coordonare continuă cu inițiative similare din alte orașe – voluntarii preiau solicitările și le redirecționează, după caz. Livrarea este gratuită, iar persoanele vulnerabile achită doar costul cumpărăturilor, conform bonului de casă. 

„Cumpărături la ușa ta se adresează celor în vârstă sau care au probleme de sănătate și de altă natură, persoane pentru care deplasările din această perioadă reprezintă un risc și care nu au rude, prieteni sau vecini să le sară în ajutor. Ni se alătură zilnic noi voluntari și sperăm să ajungem la cât mai mulți oameni care au nevoie de ajutor, acum mai mult decât oricând”, a adăugat Marian Rădună. 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii