FacebookTwitterLinkedIn

Pe măsură ce lucrurile încep să revină la normal, multe companii iau în considerare întoarcerea angajaților la birou. Însă, după doi ani de lucru la distanță, această schimbare ar putea fi mai puțin dorită de către angajați, iar aceștia ar putea avea dificultăți în a se reobișnui cu un astfel de program.

Unul dintre modurile prin care angajații ar putea fi convinși mai ușor să revină la birou ar fi prin transformarea companiei într-un loc pet-friendly. Mulți oameni au ales să adopte animale pe timpul pandemiei, pentru care ar putea fi dificil să rămână singure pe timpul zilei, cât stăpânul se află la birou. Dacă, totuși, ar exista opțiunea unei companii pet-friendly, angajații pot fi mai doritori să revină.

Care sunt avantajele unei companii pet-friendly?

Pe lângă faptul că poți convinge mai ușor angajații să se întoarcă la birou, companiile pet-friendly au și alte avantaje. Deși animalele de companie pot părea o distragere, studiile arată că ele de fapt sporesc productivitatea. Stăpânii vor trebui să ia pauze pentru a scoate animalele la mici plimbări, însă se vor întoarce relaxați și plini de energie.

În plus, animalele la birou vor crește satisfacția angajaților și le vor îmbunătăți starea de spirit. Aceștia vor fi încurajați să socializeze mai mult și vor putea face față mai ușor stresului legat de taskuri sau de alți factori ce țin de locul de muncă.

Sfaturi pentru a deveni o companie pet-friendly

1. Impune câteva reguli

Deși majoritatea angajaților vor întâmpina o astfel de idee cu mult entuziasm, există și persoane care ar putea fi mai puțin încântate. În plus, lucrurile pot scăpa ușor de sub control dacă nu impui un mic set de reguli.

Pentru siguranța tuturor animalelor, este recomandat ca acestea să fie vaccinate și deparazitate. Le poți cere angajaților să prezinte un carnet de sănătate care să ateste acest lucru. În plus, pentru a evita alte neplăceri, patrupezii ar trebui să fie prietenoși și obișnuiți atât cu alți oameni, cât și cu alte animale.

2. Creează un spațiu pentru animale

Chiar dacă își vor petrece majoritatea timpului cu stăpânii, animalele ar trebui să aibă un loc special de joacă unde să poată merge în timpul zilei. Acesta ar putea fi spațiul de socializare, unde angajații să cunoască animalele sau unde micile patrupede se pot cunoaște și se pot juca.

Este important să existe un spațiu destinat doar animalelor și activităților specifice. Astfel, acestea se pot distra în voie fără să deranjeze și fără să creeze prea multă agitație în birouri.

3. Ține cont de nevoile animalelor

Acest spațiu ar trebui să fie cât mai confortabil pentru animale și să le ofere acestora tot ce au nevoie. Așadar, ar trebui să conțină jucării, pătuțuri pentru câini și pisici, locuri unde se pot cățăra, apă proaspătă, chiar și câteva recompense. Poți lua în considerare și câteva sortimente de mâncare sau castroane însă, în general, fiecare animal are o anumită dietă și preferă să mănânce doar din vasele sale. Așadar, fiecare stăpân probabil va alege să aducă hrana și castroanele de acasă.

Nu omite nici posibilitatea apariției unor urgențe. Este bine să fii pregătit în orice fel de situație și să poți acționa imediat în cazul în care animalul are nevoie de asistență medicală imediată. Poți apela la serviciul de ambulanță veterinară The Vets, care va interveni rapid în caz de urgență.

Decizia de a deveni pet-friendly le va arăta angajaților interesul tău pentru bunăstarea lor și denotă un efort de a le oferi mai mult confort. Dacă aceștia nu vor mai fi nevoiți să își lase animalele singure de-a lungul zilei, vor fi mult mai dornici să revină la birou și se vor simți mult mai relaxați și fericiți.