Cautare
, Contributor

Natalia Berezovskaia Designer de interior, tânără ambiţioasă care aduce culoare în casele oamenilor, creează spaţii confortabile și îi face pe oameni fericiţi!

ForbesLife |
|

Cum să dăm viaţă unui interior?

Astăzi, tot mai mulţi oameni optează să-și amenajeze casa într-un stil modern-minimalist sau scandinav, care, dacă stăm și ne gândim, reprezintă un stil în care decorul este aproape absent, iar culorile se rezumă la alb și gri. Aceasta de cele mai multe ori se datorează comodităţii sau fricii de schimbări: „Las totul alb, să nu dau greș“.
Natalia Berezovskaia_new contributors

În ciuda faptului că această austeritate îndeplinește toate cerinţele din viaţa noastră contemporană, totuși astfel de interioare devin rapid plictisitoare, mai ales că ritmul de viaţă alert nu ne mai permite să zăbovim prea mult prin casă, iar după ce ne întoarcem de la birou (din păcate, nu toată lumea are noroc să stea într-o ambianţă de birou friendly), intrăm iarăși într-o „cutie“ sterilă.

Știu că am dramatizat puţin și că în realitate nu e chiar așa (Sper!). Scopul meu este să vă ajut să aduceţi puţină culoare în vieţile voastre. Să deveniţi mai pozitivi și să nu vă fie teamă să experimentaţi. Cât e de greu să punem ceva lavabilă colorată pe un perete?

Mai întâi de toate – evitaţi monotonia! Chiar dacă multora ne este greu să ne imaginăm cum ar arăta un perete fucsia sau un fototapet cu un imprimeu floral colorat, să știţi că această încercare v-ar schimba stilul de viaţă și ar crea un efect „wow“. De ce spun asta? Pentru că în acest mod puteţi crea ceva personalizat și pe sufletul vostru.

Vă place culoarea galbenă? Foarte bine! Adăugaţi câteva accente galbene pentru a lumina interiorul, mai ales dacă locuiţi într-un bloc gri (încă nereabilitat), din București. Întrucât culoarea galbenă este asociată cu lumina razelor solare, în mod automat ne este transmis  acest sentiment vesel de vară, care provoacă emoţii pozitive și amintiri frumoase. Doar un sfat: nu exageraţi!

Sunteţi iubitor de plante? Atunci să știţi că verdele = sănătate și un mod de viaţă sănătos. Puteţi mixa nuanţe pastelate de verde cald regăsit pe pereţi sau textile cu plantele naturale expuse prin casă
într-un mod organizat. Astăzi este în trend să folosești pereţi verzi (fie din mușchi conservaţi sau plante naturale sub formă de pereţi verzi vegetali).

Dacă tot am specificat motivul floral, să știţi că acesta poate fi adaptat în orice cameră (chiar și într-un interior masculin, dacă grafica și cromatica este bine aleasă). Camera copiilor, cu siguranţă, va arăta mai veselă dacă optaţi pentru un tapet floral, ușor stilizat; în bucătărie, puteţi crea un stil Provence prin textile florale în culori lila sau mov, iar în sufragerie, același motiv poate să se regăsească în tapiţeria canapelei sau a fotoliilor.

O altă opţiune pentru a scăpa de monotonie o reprezintă dungile. Designerii folosesc tot mai mult acest truc pentru a crea geometria corespunzătoare camerei. Aceasta înseamnă: dacă folosiţi dungi verticale, încăperea va părea mai înaltă, iar dacă dungile sunt orizontale – atunci camera va părea mai lată. Pentru culori, recomand să se folosească tonuri armonizate în schimbul culorilor contrastante și puternice.

Citește și A fi la zi cu noutăţile

Carourile vor organiza interiorul (însă trebuie evitate dacă pereţii nu sunt perfect drepţi, vor scoate în evidenţă defectele) și se vor utiliza în camere spaţioase. Motivul poate fi regăsit pe pereţi sub formă de tapet sau fototapet, panouri printate sau autocolant. O altă opţiune pentru a aduce acest model în interior este să se regăsească în designul covoarelor, cuverturilor, feţelor de pernă sau al draperiilor.

Iar dacă tot nu v-am convins să trataţi pereţii într-un mod „colorat“ și decorativ, cel puţin accesorizaţi cu câteva tablouri. Accentele pot fi și canapeaua care va sta în faţa peretelui și îl va completa sau draperiile cu un imprimeu decorativ în dreptul geamurilor.

Dar ce fel de motive sau ornamente să folosiţi/combinaţi rămâne la latitudinea voastră. Important este să luaţi în calcul: ce stil doriţi să creaţi, cum este orientată camera ca să fiţi siguri ce gamă cromatică  să alegeţi, cât de înalt este interiorul și cât de încărcat cu mobilier/accesorii. Și nu în ultimul rând: care este atmosfera la care visaţi atunci când veţi petrece timp acasă.

Spor la schimbări! Vă încurajez!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii