Cautare
, Contributor

Topuri |
|

Cum arată topul internațional al celor mai bine plătiți actori din ultimul an

Chiar dacă pe mesele de negocieri nu se mai găsesc contractele twenty-twenty (salariu de 20 de milioane de dolari însoțit de 20% din profit), pe ale căror pagini se regăseau nume precum Harrison Ford și Tom Cruise, Hollywood încă încheie contracte care numără câte opt cifre cu actori care garantează o vastă audiență proiectelor și un profit substanțial caselor de film.
actori hollywood

Potrivit Forbes.com, pe lângă salariile de ordinul zecilor de milioane, actorii cer și o mare parte a profitului obținut din vânzări sau din banii rămași după ce o parte a taxelor este achitată.

Dwayne Johnson, supranumit the Rock, se află pe primul loc în topul celor 10 cel mai bine plătiți actori de pe scena internațională, încasând un venit de 89,4 milioane de dolari între întâi iunie 2018 și întâi iunie 2019.

”Cel mai important rol îl joacă audiența. Ce este ceea ce spectatorii vor să urmărească și care este cel mai bun scenariu pe care îl putem realiza pentru a-i trimite acasă fericiți?” a declarat actorul în cadrul unui interviu Forbes din 2018.

Se pare că The Rock reușește să satisfacă dorințele audienței și cerințele echipelor de casting cu succes: Johnson a reușit să obțină contracte asemănătoare deal-urilor twenty-twenty de altă dată. Astfel, el va încasa 23,5 miliarde de dolari – cea mai mare sumă de până acum pentru el – pentru filmul Jumanji: The Next Level. În plus, el cere 15% din încasările unor filme de succes, printre care și Jumanji: Welcome to the Jungle, ale cărui vânzări la nivel global s-au ridicat la 962,1 milioane de dolari. Serialul Ballers, realizat de HBO, îi aduce actorului un venit de 700 000 de dolari per episod, în timp ce linia sa de haine, pantofi și căști audio, deschisă în colaborare cu Under Armour, îi aduce lui Johnson un venit de ordinul milioanelor.

Chiar dacă Johnson se bucură de cel mai mare deal de anul acesta, el nu este singurul actor cu un portofoliu de succes. Rolul de Iron Man îi aduce actorului Robert Downey Jr. un salariu de 20 de milioane de dolari și 8% din încasările filmelor, totalul ridicându-se la 55 de milioane de dolari pentru filmul Avengers: Endgame, ale cărui vânzări au ajuns la 2,79 de miliarde de dolari. Vânzările colosale ale blockbuster-ului le-au asigurat poziții în topul celor mai mari salariați ai industriei cinematografice al anului acesta și actorilor Chris Hemsworth, Bradley Cooper și Paul Rudd. Cei trei însumează un venit de 284 de miliarde de dolari, proveniți în mare parte din seria de filme Avengers.

”Celebritățile precum Downey și Scarlett Johansson profită acum de multă libertate în negocierea pachetelor de compensații cu casele de film care investesc sute de milioane de dolari în producția filmelor care sunt așteptate să devină blockbuster-uri, precum cele din seria Avengers,” a declarat David Chidekel, entertainment lawyer în cadrul firmei de avocatură Early Sullivan Wright Gizer & McRae.

Bradley Cooper a încasat anul acesta 57 de milioane de dolari, dintre care 10% din dublarea personajului Rocket Raccoon în Avengers și 70% din musical-ul A Star Is Born, drama în care a avut rolurile de actor, regizor, producător și scenarist. Deși realizat cu un buget modest de doar 36 de milioane de dolari, pelicula a adus încasări de 435 de milioane de dolari, aducându-i lui Cooper un venit estimat la 40 de milioane de dolari.

Veniturile estimate sunt bazate pe informații procurate de la Nielsen, ComScore, Box Office Mojo și IMDB, cât și din interviuri cu insider-i ai industriei. Cifrele reprezintă sumele înainte de impozitare; taxele pentru agenții, manageri și avocați (În general 10, 15, respectiv 5 la sută) nu sunt aplicate.

 

Cei mai bine plătiți actori ai lumii – 2019

10. Will Smith – 35 de milioane de dolari

9. Paul Rudd – 41 de milioane de dolari

8. Chris Evans – 43,5 milioane de dolari

7. Adam Sandler – 57 de milioane de dolari

6. Bradley Cooper – 57 de milioane de dolari

5. Jackie Chan – 58 de milioane de dolari

4. Akshay Kumar – 65 de milioane de dolari

3. Robert Downey Jr. – 66 de milioane de dolari

2. Chris Hemsworth – 76,4 milioane de dolari

1. Dwayne Johnson – 89,4 milioane de dolari

 

 

Traducere și adaptare: Forbes.com

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii