FacebookTwitterLinkedIn

Astfel, la finele anului anterior, CTP a reușit performanța de a atinge două praguri importante, unul la nivel național, iar altul la nivel internațional: în România, portofoliul CTP a crescut până la 1 milion de metri pătrați, iar la nivel de grup, a ajuns la 5 milioane de metri pătrați.

2018 a fost unul dintre cei mai bun ani ai CTP, după ce a reușit să livreze peste 300.000 de mp de spații logistice la standarde superioare și după și-a crescut semnificativ portofoliul de clienți, ajungând la 50 de chiriași în cele 15 parcuri pe care le deține în România. Dintre aceștia, 85% sunt nume importante din domeniul logistic, iar 15% sunt companii de producție. În prezent, rata de neocupare din parcurile CTP este de sub 5%.

De asemenea, anul trecut CTP a înregistrat cel mai rapid ritm de creștere de la intrarea pe piața locală, în 2014.

“Sunt bucuroasă că am revenit în cadrul CTP în momentul marcării acestui prag important – atingerea a 1 milion m² construiți în România. Este un prag psihologic, iar echipa CTP a muncit enorm pentru obținerea acestui rezultat extraordinar. Avem planuri importante pentru a crește și mai mult în perioada următoare. Vreau să mulțumesc echipei noastre talentate, clienților CTP și tuturor partenerilor noștri pentru că ne-au ajutat să ajungem în acest punct și pentru că ne sunt în continuare alături în eforturile de a ne îndeplini viziunea și a transforma România, și București în particular, într-un nod logistic și industrial în regiune”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head al CTP Romania.

“2018 a fost un an plin și extrem de fructuos pentru CTP, care a culminat cu atingerea acestui prag important de 1 milion m² de spații construite și livrate clienților noștri din România. În 2019 ne propunem să turăm motoarele la o viteză chiar mai mare și să ne întărim poziția de lider de piață. Ținta este să continuăm să creștem portofoliul la nivel local, iar pe plan international să facem pași importanți pentru a ne îndeplini obiectivul fixat pentru finalul lui 2020: să ajungem la 10 milioane m² construiți în toate parcurile pe care le deținem la nivel de grup”, a precizat Remon Vos, CEO al CTP.

În cei cinci ani de activitate pe piața locală, CTP a investit peste 500 de milioane de euro în România, iar în 2019 are programate investiții de 120 de milioane de euro, vizând dezvoltarea de noi spații, dar și realizarea unor achiziții, potrivit lui Remon Vos.

“Piața locală a evoluat foarte mult în ultimii ani și CTP a fost unul dintre marii driveri ai acestei modificări. CTP, care în ultimii trei ani a avut o creștere foarte mare organică prin construcția de spațiu nou, a setat niște standarde în piața din România. Clienții sunt foarte pretențioși. Ei au presiunea eficienței. Piața este și trebuie să fie a celor care construiesc un produs de bună calitate”, a subliniat Ana Dumitrache.

În următorii doi ani, CTP estimează că va ajunge la 1,5 milioane de metri pătrați de spații industirale și logistice clasă A. Unul dintre principalele obiective ale dezvoltatorului rămâne extinderea CTPark Bucharest West, gândit pentru a deveni cel mai mare parc industrial din România și din Europa Centrală. În prezent, CTPark Bucharest West are o suprafață construită de 400.000 metri pătrați și este planificat să atingă 1 milion de metri pătrați în următorii ani, ceea ce va transforma România într-un nod logistic în Europa de Est.

“Nordul Bucureștiului este o zonă de interes pentru noi și vrem să dezvoltăm și acolo. Avem un proiect la Sibiu, unde vom face un parc logistic. Anul acesta va fi început și vom livra primele clădiri acolo, avem și primii chiriași. Și Clujul este un loc unde ne-am întărit poziția. Vedem o concentrare foarte mare a spațiilor în zona Transilvaniei și în zona Capitalei, datorită infrastructurii”,  a adăugat Ana Dumitrache.

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, având un milion de metri pătrați suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.

Citește și: Stocul spațiilor industriale și logistice va depăși pragul de 4 milioane de metri pătrați în prima jumătate a anului