Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Topuri |
|

#covid-19 urcă printre principalele cauze ale deceselor zilnice în România

Pe măsură ce numărul deceselor zilnice crește, coronoavirusul începe să își facă loc între principalele cauze ale deceselor din România.
covid coronavorus romania

Numărul total al deceselor cauzate de noul tip de virus a trecut astăzi, 12 aprilie, de 300, comparativ cu mai puțin de 200 câte au fost înregistrate pe durata întregului sezon gripal de anul trecut, potrivit datelor Institutului Național de Sănătate Publică din România.

Având în vedere ritmul actual al deceselor zilnice, coronavirusul s-ar apropia de primele cinci cauze ale deceselor în România, dacă am raporta numărul deceselor anuale la numărul de zile și am excluse sezonalitatea. Este, deocamdată cel puțin, o situație mult mai bună decât în cazul altor țări, precum Statele Unite, unde noul tip de coronavirus a devenit deja principala cauză a deceselor zilnice.

Practic, în ultima săptămână numărul de decese zilnice datorate noului tip de coronavirus s-a situat constant peste 20, depășind numărul de decese zilnice cauzat de bolile sistemului nervos, de bolile infecțioase sau de bolile endocrine și de nutriție precum diabetul zaharat.

Principala cauză a deceselor rămân bolile aparatului circulator, precum bolile inimii sau cele cerebro-vasculare, responsabile pentru aproximativ 150.000 de decese anual, conform datelor INSSE, (sau 410 decese medie zilnică), urmate de tumori (peste 50.000  de decese anual, adică mai mult de 140 zilnic).

Pe 10 aprilie, în ziua cu cele mai multe decese până la momentul scrierii acestui articol, numărul de decese cauzat de noul tip de coronavirus a depășit media zilnică a deceselor cauzate de leziuni traumatice, otrăviri și alte consecințe ale cauzelor externe, o categorie în care sunt incluse, printre altele, și accidentele rutiere.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii