FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorii proiectului rezidențial Cosmopolis, Opus Land, anunță extinderea Cosmopolis Plaza prin creșterea de peste 5 ori a suprafeței actuale, deschiderea altor aproape 40 de magazine și crearea de facilități suplimentare pentru cei peste 14 mii de locuitori ai comunității.

Opus Land, dezvoltatorul ansamblului rezidențial Cosmopolis, a început deja lucrările de extindere a actualului retail park. 

„16.300 de mp se adaugă celor 3.500 de mp deja existenți, iar astfel Cosmopolis Plaza va deveni cel mai mare retail park din nordul Capitalei, cu o suprafață de aproape 20.000 de mp,” a declarat Ozan Tuncer, CEO al Cosmopolis. El a mai menționat că se va multiplica și numărul de magazine, astfel că, celor 31 de afaceri deja existente se vor adăuga încă cel puțin 40 de noi magazine.

Potrivit planurilor actuale, extinderea mall-ului va fi încheiată în mai puțin de un an de zile, în iunie 2023, și va asigura o mie de locuri de muncă. Printre brandurile care vor fi prezente în Cosmopolis Plaza se numără JYSK, Maxi Pet, Pepco, Spartan și altele.

Stocul total de spații de retail din România a ajuns la finalul primului trimestru din acest an la 4,14 millioane mp, din care 2,88 milioane mp în afara Bucureștiului, iar 1,26 milioane mp în capitală. Cu 165.800 mp în construcție, peste 60% din stocul total de retail este dispus în cele mai mari orașe regionale, iar o parte semnificativă din acesta este dedicat parcurilor de retail. Suplimentar, 180.000 mp sunt planificați să fie adăugați la stocul modern de retail existent în toată țara datorită creșterii cererii.