Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Coronavirus: Ford Europa va suspenda activitatea la principalele sale fabrici de producție, Ford Craiova trimite 6.000 de angajați în șomaj tehnic

În timpul crizei provocate de virusul COVID-19,  Ford va suspenda activitatea la principalele sale fabrici de producție din Europa iar Ford Craiova va trimite 6.000 de angajați șomaj tehnic, în perioada 19 martie - 5 aprilie.
 aboneaza-te
shutterstock_147412700

Angajații vor primi 78% din salariu, în această perioadă dar este posibil ca nu toată lumea să stea acasă. Această măsură a fost luată pentru a împiedica răspândirea virusului COVID-19.

„În perioada 19 martie – 5 aprilie 2020, angajații Ford intră în șomaj tehnic. Vor fi plătiți cu 78% din salariu. Deocamdată nu știm metodologia de aplicare. Ne-au fost date informații că se întrerupe activitatea. Bănuiesc că mai sunt activități care nu necesită întrerupere, dar asta vom vedea. Din cauza coronavirusului a fost luată această măsură”,  a declarat pentru Mediafax, Maria Manea, liderul Sindicatului Ford Craiova.

După anunțul făcut de Ford România, compania a anunțat că va suspenda activitatea la principalele sale fabrici de producție din Europa. Este de așteptat ca suspendarea temporară a producției să dureze câteva săptămâni, în funcție de evoluția acestei pandemii, de restricțiile impuse la nivel național, de constrângerile legate de lucrul cu furnizorii, dar și de nevoile de stoc ale dealerilor.

Această măsură este luată în contextul restricțiilor impuse de guvernele naționale în privința transportului și contactelor personale, astfel că vânzările de mașini și componentele sunt afectate la nivelul întregului continent.

„Deși impactul coronavirusului în fabricile noastre a fost, din fericire unul limitat până acum, efectele sale asupra angajaților, dealerilor, furnizorilor și clienților noștri, precum și asupra societății europene în ansamblu, sunt fără precedent.Din cauza impactului dramatic pe care îl are această criză il are asupra pieței auto europene și asupra industriei furnizorilor – și ținând cont de de acțiunile recente ale țărilor pentru a restricționa toate călătoriile și contactele personale, în afară de cele esențiale – vom opri temporar producția în principalele noastre fabrici din Europa continentală”, a declarat Stuart Rowley, Președinte Ford Europa.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii