FacebookTwitterLinkedIn

La două zile după ce a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei, joi, Coreea de Nord a lansat alte două proiectile similare spre Marea Japoniei.

Reprezentanții armatei sud-coreene au declarat că au detectat două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune lansate din zona Samsok din Pyongyang spre Marea Japoniei, notează Monitorul Apărării și Securității.

Analiza militară relevă că prima rachetă a parcurs 350 de kilometri la o altitudine maximă de aproximativ 80 de kilometri, iar cea de-a doua a zburat 800 de kilometri la o altitudine de 60 de kilometri.

Un oficial din cadrul Statului Major Întrunit de la Seul a declarat jurnaliștilor că este pentru prima dată când Coreea de Nord lansează rachete de la Samsok.

De asemenea, autoritățile de la Tokyo au confirmat lansările, ministrul apărării, Yasukazu Hamada, declarând reporterilor că este important să nu se treacă cu vederea „îmbunătăţirea semnificativă a tehnologiei rachetelor (nord-coreene)”.

Conform AFP, lansarea acestora a avut loc în momentul în care Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit la New York tocmai pentru a discuta despre lansarea de marţi.

De cealaltă parte, ministerul de Externe de la Pyongyang a punctat că cele șase lansări din ultimele aproximativ două săptămâni reprezintă „măsuri de retorsiune a Armatei Populare Coreene la exerciţiile comune Coreea de Sud-SUA”.