FacebookTwitterLinkedIn

Proiectul noului spital de maternitate și pediatrie din Arad este unul dintre cele 27 unități din țară aprobate prin PNRR și reprezintă cel mai mare proiect al județului în domeniul sănătăţii publice. Acesta va beneficia de o finanțare de 90 de milioane de euro. 

Potrivit unei informări a Consiliului Județean din Arad, aceasta ar fi a doua mare finanțare prin PNRR la nivelul județului, după ce, în octombrie 2022 s-a semnat contractul pentru construirea centurii Arad-Vladimirescu-Fântânele. În total, cele două proiecte vor atrage fonduri de 150 de milioane euro. 

Noul spital va îngloba toate specializările pentru copii. Proiectul presupune realizarea unei construcţii pe 10 niveluri, care va cuprinde secția de pediatrie pentru grupa de vârstă 0-3 ani; secţia pediatrie destinată grupei de vârstă 3-18 ani; secția Chirurgie și Ortopedie Pediatrică; secția neonatologie și altele. Complexul Matern-Pediatrie va avea un număr de 312 paturi în regim de spitalizare continuă și un număr de 23 paturi pentru spitalizare de zi.