FacebookTwitterLinkedIn

Reprezentanții Autorității de Concurență au anunțat că instituția analizează tranzacția de preluare a producătorului român de preparate din carne Goodies Meat Production de către Smithfield Europa.

La finalul lunii noiembrie 2022, subsidiara companiei americane Smithfield Foods, Smithfield Europa, a încheiat un acord de achiziție a producătorului român de preparate din carne Goodies Meat Production.

Reprezentanții companiei americane spuneau la acea vreme că tranzacția se va realiza prin intermediul companiei sale locale de preparate din carne Elit, situată în județul Alba.

„În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/199), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se arată în comunicatul instituției.

Compania Elit din județul Alba face parte din grupul Smithfield din anul 2018, fiind unul dintre cei mai cunoscuți jucători de pe piața locală de carne. Compania are o experiență de 20 de ani în domeniu și numără peste 2.000 de angajați. Elit produce peste 30.000 tone de preparate din carne/an, acoperind o mare varietate de categorii, printre care cârnați, salam, șuncă, produse din carne afumată etc.

„Elit și-a dezvoltat în mod constant gama de produse și a urmărit mereu creșterea cotei de piață. Pentru a menține această tendință, suntem pregătiți să creștem amprenta operațiunilor noastre, a declarat Voicu Vușcan, administratorul Elit.

Goodies Meat Production este o companie producătoare de preparate din carne ce operează o fabrică situată în județul Prahova. Unitatea are o capacitate de producție de 20.000 tone/an și este specializată în producția de mărci private.