FacebookTwitterLinkedIn

Consiliul Concurenţei a anunțat că analizează tranzacția prin care Banca Transilvania S.A. intenționează să preia OTP Bank România S.A., conform unui comunicat emis de autoritatea de concurenţă.

Banca Transilvania S.A. este liderul Grupului Financiar Banca Transilvania, furnizor de servicii financiare variate în România, inclusiv servicii bancare, de investiţii, administrare a portofoliilor și leasing.

Pe de altă parte, OTP Bank România, alături de subsidiarele sale, face parte din Grupul OTP, oferind o gamă diversificată de produse și servicii financiare.

În conformitate cu legislația concurenței, această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenței pentru a evalua compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal și pentru a emite o decizie în termenii prevăzuți de lege.

Părțile interesate sunt invitate să transmită eventualele observații și puncte de vedere referitoare la această tranzacție autorității de concurență prin e-mail în termen de 20 de zile.

Banca Transilvania a semnat un contract pentru achiziționarea a 100% din acțiunile OTP Bank România, precum și a altor companii din Grupul OTP România, la un preț total de 347,5 milioane de euro, în data de 9 februarie 2024.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, acoperind toate segmentele de clienți și linii de business în sectorul financiar. Pe de altă parte, OTP Bank a fost un acționar semnificativ al OTP Bank România începând din 2004, fiind recunoscut ca unul dintre grupurile bancare cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est.

Tranzacția propusă atrage atenția autorității de concurență din perspectiva impactului său potențial asupra mediului concurențial și a clienților din sectorul financiar din România.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.