FacebookTwitterLinkedIn

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care RDF, din grupul ROCA, a preluat Dachim din județul Cluj. Dachim cultivă cereale (exclusiv orez), plante leguminoase și plante producătoare de semințe oleaginoase.

”În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu este în măsură să ridice obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, a anunțat autoritatea de concurență.

Prin această tranzacție, holdingul ROCA Agri RDF își adaugă în portofoliu nu doar fabrica de extrudare de la Arad, ci și o fabrică de uleiuri presate la rece și șroturi.

ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură dezvoltat prin parteneriatul dintre ROCA Investments și RDF Arad, a realizat la finalul primelor nouă luni din 2022 o cifră de afaceri de 100 milioane euro.