FacebookTwitterLinkedIn

Companiile IT din județul Timiș recheamă angajații la birou în regim hibrid, cu toate că productivitatea muncii de acasă a crescut, dar aceștia refuză. Pentru a-i convinge, firmele caută soluții, precum organizarea unor concursuri de karaoke la birou, potrivit rectorului Universității Politehnica Timișoara, Florin Drăgan.

“Multe companii din zona IT&C vor ca angajații să revină la birou câteva zile pe săptămână. Angajații, în schimb, doresc păstrarea sitemului de lucru de acasă”, spune rectorul în urma unor discuții cu companiile din județ.

Chiar dacă firmele încep să organizeze săptămânal evenimente la birou, precum karaoke sau prânzul în comun, în continuare se lovesc de refuzul angajaților.

În plus, unii angajați vin la birou doar pentru a participa la astfel de evenimente, iar apoi se întorc acasă.

În județul Timiș, în luna august erau peste 30.000 de angajați care lucrau în sistem de telemuncă, de aproape șapte ori mai mulți decât la începutul anului 2020.

 „Productivitatea muncii de acasă nu s-a dovedit a fi mai scăzută, dimpotrivă, în cazul în care mediul de acasă permite un climat de muncă, aceasta a crescut”, a adăugat Drăgan.

Unul dintre motivele pentru care companiile le cer angajaților să se reîntoarcă la birouri în regim hibrid este teama că acești ar putea pierde ”contactul cu principiile firmei și cultura organizațională”.

De asemenea, chiar dacă, în prezent, companiile au posibilitatea legală să le ofere angajaților 400 de lei pentru plata utilităților dacă lucrează de acasă, sunt puține care oferă acest beneficiu.

În perioada restricțiilor, unele firme plăteau o parte din facturile salariaților, însă de la eliminarea restricțiilor anti-COVID-19 au renunțat la acest lucru.