FacebookTwitterLinkedIn

Ministerul Muncii din Malaezia a declarat duminică că va chema toate companiile care se confruntă cu interdicții comerciale din partea SUA cu scopul de a discuta și de a identifica măsuri pentru soluționarea problemei. Sancțiunile impuse de Statele Unite vin pe fondul unor acuzații privind practici de muncă forțată întreprinse de către fimele malaeziene.

M. Saravanan, ministrul muncii din Mallaezia, a spus că a ordonat desfășurarea unei anchete coordonate de către reprezentanții ministerului și a avertizat companiile care nu și-au îmbunătățit practicile că vor fi sancționate sever de către autorități.

Mai multe fabrici de pe terioriul țării au fost supuse unui control sporit din cauza acuzațiilor privind abuzarea lucrătorilor migranți, care reprezintă o parte semnificativă a forței de muncă din Malaezia.

Reprezentanții Agenției Vamale a SUA au declarat vineri că vor interzice importurile YTY Group, companie axată pe producția de mănuși de unică folosință, pe baza unor informații care indică faptul că firma a folosit muncă forțată. De asemenea, agenția a stabilit că Sime Darby Plantation Bhd, un producător malaezian de ulei de plamier, folosește muncă forțată în operațiunile sale, astfel că bunurile companiei au fost confiscate.

Ministrul Saravanan a recunoscut că acuzațiile lansate împotriva firmelor malaeziene au afectat încrederea investitorilor. Guvernul malaezian a anunțat anul trecut lansarea unui plan național de acțiune privind munca forțată care privește eliminarea practicilor abuzive până în 2030.