Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Companiile cu cele mai mari bugete de publicitate investite în televiziune – trimestrul I 2019

Volumul de audiență pentru reclamele TV comandate de clienți a scăzut cu 9% în primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
 aboneaza-te
corebusiness publicitate TV articol publicitate TV_3 luni. Forbes Print_Barbu_105900431

Deși economia românească „duduie” în viziunea guvernaților, companiile au fost rezervate în primele trei luni ale acestui an și par să nu-și mai facă noi planuri și campanii de comunicare. Este un an electoral și, se știe, în astfel de perioade, multinaționalele adoptă o politică rezervată în comunicare: „să vedem ce se întâmplă după…”

Compania Zdrovit România, distribuitor de suplimente alimentare, medicamente OTC și cosmetice, se află pe primul loc în topul celor mai activi investitori în publicitatea TV, cu un volum de 42.897 GRP’30 target comercial, în creștere cu 14% față a aceeași perioadă a anului trecut.

Punctele de audiență (GRP) obținute de reclamele difuzate de televiziuni sunt cumpărate de clienții publicitari la prețuri (Cost Per Point – CPP) care sunt negociate, în prealabil, între cele două părți.

Pe următoarele două locuri, dar la aproape jumătate din bugetul liderului, se află Ferrero și Reckitt Benckiser. Compania Ferrero și-a redus bugetul cu 10%, în timp ce reclamele brandurilor deținute de Reckitt Benckiser au acumulat cu 14% mai multă audiență.

Clienți publicitari cu bugete mai mari decât în primele trei luni ale anului 2018: L’Oreal (18%), Sanofi-Aventis (54%), Vodafone (74%) și GlaxoSmithKline (21%), Dante Internațional (eMAG, 39%), Altex (16%) și Henkel (10%).

Printre companiile care și-au redus consumul de publicitate se numără: Procter&Gamble (-13%), Coca-Cola Company (-7%), Nestle (-19%), Biofarm (-14%), Orange (-73%), Johnson&Johnson (-42%), Unilever (-73%), Sandoz (-22%), Heineken (-16%), Carrefour (-24%) și Telekom (-22%). Se constată că nume grele ale marketingului și-au diminuat bugetele de promovare pe televiziune.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii