FacebookTwitterLinkedIn

Veniturile companiilor din portofoliul fondului Morphosis Capital Fund I Cooperatief UA au crescut cu 49% în 2021, la 47 de milioane de euro. Portofoliul Morphosis Capital include DocProcess, Medima Health, Clinicile Dentare Dr. Leahu, EMI, Cronos Med și Stay Fit Gym.

„În 2021, portofoliul Morphosis Capital s-a dublat, ajungând la șase companii din trei sectoare cheie ale economiei românești. Suntem încântați că în 2021, împreună cu cei șase fondatori, am reușit să înregistrăm o creștere accelerată pentru toate companiile din portofoliul nostru, în ciuda contextului plin de provocări”, a declarat Andrei Gemeneanu, Managing Partner al Morphosis Capital.

Companiile din portofoliul fonduliu cumulează 713 angajați. Morphosis Capital Fund I Cooperatief UA a fost lansat în decembrie 2018, cu un capital subscris de 50 de milioane de euro și un plan de investire a capitalului până la sfârșitul anului 2022 în companii antreprenoriale românești din domenii precum sănătate, tehnologie, producție și servicii B2B.

Pentru 2022, fondul mai are capital pentru încă o investiție într-o companie locală sau pentru utilizarea potențială a unui capital de follow-up, împreună cu coinvestitori, în una dintre cele șase companii aflate deja în portofoliu. Decizia finală în acest sens va fi luată pe parcursul anului.