FacebookTwitterLinkedIn

Compania Yuga Labs, fondatoarea celebrei colecții de NFT-uri Bored Ape Yacht Club, a anunțat miercuri lansarea unei criptomonede proprii. ApeCoin-ul, care este disponibil comunității într-un număr de 1 mld. de unități, va reprezenta o metodă principală de plată pentru toate produsele și serviciile Yuga Labs.

Pentru a celebra lansarea ApeCoin, Animoca Brands va converti aplicația mobilă Benji Bananas într-un joc play-to-earn, urmând ca utilizatorii să poată câștiga jetoane ce pot fi folosite pentru a cumpăra unități din noua criptomonedă.

În viitor, Yuga Labs speră ca ApeCoin-ul să fie utilizat în mai multe titluri sau chiar folosită ca monedă digitală de uz general. Fluxul și operaționalitatea noii criptomonede vor fi supravegheate de o organizație descentralizată numită ApeCoin DAO. Aceasta va fi finanțată din vânzările de criptomonedei și controlat de membrii comunității, fiecare unitate completă de ApeCoin acordând un singur vot.

Fundația Ape, care va juca rolul de organizație centrală, va executa deciziile în numele DAO. Consiliul de administrație al fundației îi va include, printre alții, pe Alexis Ohanian (președintele executiv al Reddit) și pe Yat Siu (co-fondatorul Animoca Brands),

DAO plănuiește să investească banii pe care îi va strânge pentru construirea unui ecosistem format în jurul criptomonedei. Planul inițial își propune ca sumele să fie direcționate către finanțarea dezvoltării de jocuri bazate pe sitemul play-to-earn, organizarea evenimentelor speciale care vor avea ca obiect central ApeCoin-ul și către producția de bunuri.