FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul de energie regenerabilă GreenVolt a cumpărat un parc fotovoltaic de 45 MWp în România, evaluat la 83 de milioane de euro (87 de milioane de dolari). 

Parcul fotovoltaic, finalizat în 2012, se află în Slobozia, județul Giurgiu, și este deținut de Samsung C&T Corporation, LSG Building Solutions și Green Source Consulting. Achiziția a fost realizată de compania portugheză prin subsidiarele GreenVolt V-Ridium Solar 45 și V-Ridium Renewables.

Potrivit companiei, o parte din energia produsă în parc va fi vândută pe piață, în timp ce alte venituri vor fi direcționate către certificatele verzi, valabile până în 2031. Majoritatea acestor certificate verzi sunt contractate în euro, alături de compania E.ON.

“Această achiziție marchează un alt pas în strategia de creștere definită de GreenVolt. LIONS Park ne consolidează capacitatea de generare din surse regenerabile, deschizând o gamă largă de posibilități pentru comercializarea acestui tip de energie”, a declarat CEO-ul GreenVolt, Joao Manso Neto.

GreenVolt se așteaptă să optimizeze rentabilitatea financiară a parcului din Giurgiu, prin stabilirea unui potențial acord bilateral de vânzare a energiei electrice nereglementate (PPA) și prin optimizarea managementului operațional al parcului.

Anul trecut, GreenVolt s-a extins pe piețele din Bulgaria, România și Italia prin preluarea V-Ridium, dezvoltator polonez de surse regenerabile.