FacebookTwitterLinkedIn

Liderii PNL și PSD dau asigurări că în acest an nu va fi modificat sistemul de impozitare, așa încât nu vor exista taxe noi. Totuși, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu admit că la Ministerul Finanțelor se fac analize și scenarii cu privire la o eventuală schimbare a Codului Fiscal.

Premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, a declarat că este necesară o optimizare a fiscalității în România și că se face o analiză în acest sens. El nu a menționat dacă PNL rămâne în continuare adeptul cotei unice de impozitare, notează RRA.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a dat asigurări că nu vor exista noi taxe sau impozite. El a admis că se lucrează la modificarea Codului Fiscal și a amintit că social-democrații susțin un sistem progresiv de impozitare, așa cum există în țări, precum Germania, Italia și Spania.

Cei doi lideri au precizat că orice modificare a Codului Fiscal va fi mai întâi discutată cu partenerii sociali și cu mediul de afaceri.

Din opoziție, Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a susținut că, în loc să scadă cheltuielile statului, PSD și PNL vor să crească taxele și să introducă un impozit progresiv, care ar reprezinta o povară suplimentară pentru cei care fac performanță.