FacebookTwitterLinkedIn

Vercom, companie poloneză de tehnologie care furnizează soluții CPaaS (Communication Platform-as-a-Service) a cumpărat MailerLite, un furnizor de instrumente pentru comunicarea prin e-mail. Mișcarea va permite companiei să-și tripleze numărul de clienți și să-și asigure o prezență pe 180 de piețe.

Tranzacția se ridică la aproximativ 400 de milioane de złoty (84,13 milioane de euro), cea mai mare achiziție a unei entități străine de către o companie poloneză în acest an.

„Implementăm constant strategii care urmăresc consolidarea prezenței noastre pe piața internațională. Scopul nostru a fost găsirea unui partener de încredere, datorită căruia am putut accelera semnificativ implementarea acestor planuri”, spune Krzysztof Szyszka, CEO Vercom.

În aprilie 2021, Vercom a lansat cu succes listarea la Bursa de Valori din Varșovia, în care a strâns 180 de milioane de zloty. În iulie 2021, compania a achiziționat două companii pentru un total de aproximativ 40 de milioane de zloty: FreshMail – un lider al pieței poloneze de e-mail marketing și PushPushGo – un lider al pieței de comunicare push din regiunea central și est-europeană.

Datorită acestor tranzacții, Vercom și-a crescut semnificativ baza de clienți și și-a consolidat portofoliul de produse. Investiția în MailerLite completează etapa de investire a fondurilor IPO, și marchează o nouă fază în dezvoltarea ambelor entități.