FacebookTwitterLinkedIn

Bento – Intellectually Curious, companie românească specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud, raportează o cifră de afaceri de 27,3 milioane de lei, în creștere cu 78% comparativ cu anul 2020.

Compania a înregistrat un EBITDA de 5,3 milioane de lei, în plus cu 124% față de 2020, și un profit net de 4,5 milioane de lei, în plus cu 144% comparativ cu anul anterior.

Un procent de 65% din cifra de afaceri totală a fost generată de divizia IT, Infrastructură și Cloud, în timp ce restul de 35% reprezintă contribuția adusă de divizia Dezvoltare Software. În cadrul celor două linii de business, compania are un portofoliu de clienți format din companii multinaționale din România, SUA și Elveția.

Din totalul veniturilor generate în 2021, aproximativ 32% din venituri au fost recurente. Suntem încântați să observăm o creștere constantă a valorii absolute a veniturilor recurente, adică acele venituri asociate serviciilor de suport și actualizări pentru aplicațiile existente ale clienților. Veniturile recurente au o pondere substanțială în rezultatele ambelor divizii ale companiei, acestea reprezentând factorul de stabilitate pentru activitatea Bento, fiind un indicator al maturității serviciilor pe care le livrăm,” a declarat Vlad Bodea, membru al Consiliului de Administrație și co-fondator Bento.

Pentru 2022, conform bugetului de venituri și cheltuieli care va fi suprapus aprobării în Adunarea Generală a Acționarilor din data de 21 aprilie, Bento estimează venituri totale de 28,4 milioane de lei, EBITDA de 5,8 milioane de lei și un profit net de 5 milioane de lei.

Compania își propune să continue investițiile în dezvoltarea produselor proprii.