FacebookTwitterLinkedIn

Chromosome Dynamics, companie de dezvoltare și cercetare în agribusiness, a debutat joi pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Acțiunile companiei se tranzacționează sub simbolul bursier CHRD. 

 „Chromosome Dynamics, așa cum o spune și numele, este o companie dinamică care va aduce, cu siguranță, plusvaloare domeniilor în care va dezvolta și inova, iar lucrul acesta va fi realizat prin profesionalismul și entuziasmul întregii echipe. O parte dintre proiectele noastre sunt deja finalizate, altele sunt în curs de finalizare, iar până la sfârșitul acestui an vor fi lansate”, a declarat Mugurel Ionel, fondatorul Chromosome Dynamics.

Chromosome Dynamics a derulat în perioada 27 septembrie – 1 octombrie 2021 un plasament privat de vânzare de acțiuni noi, în cadrul căruia au participat 60 de investitori. Compania a atras de la investitori suma de 3,35 milioane de lei, în urma vânzării a 111.929 acțiuni noi la un preț de 30 de lei/acțiune. Fondurile sunt destinate susținerii planurilor de dezvoltare software-hardware ale companiei, pentru promovare și marketing, servicii IT, extinderea spațiilor de birouri și pentru asigurarea cheltuielilor cu resursele umane. 

Chromosome Dynamics a fost fondată în 2020 și a atras de la investitorii din piața de capital, anterior listării, fonduri de 3,35 milioane de lei destinate dezvoltării. În 2020, primul an de funcționare, compania a avut o cifră de afaceri de aproape 1 milion de lei. În 2021, cifra de afaceri a crescut de aproape cinci ori, până la 4,6 milioane de lei, iar profitul net al companiei a fost de 976.065 lei. Pentru 2022, compania estimează o cifră de afaceri de 11 milioane de lei și un profit brut de aproape 3 milioane de lei. 

Chromosome Dynamics este a opta companie listată în 2022 la Bursă, pe piața AeRO. Capitalizarea noilor emitenți, veniți la bursă în acest an, este de 2,9 miliarde de lei, potrivit BVB.