FacebookTwitterLinkedIn

Americanii de la Panduit, care produc componente electronice precum cabluri de fibră optică sau cupru și rack-uri pentru servere, au inaugurat birourile din cadrul CTPark Arad North, parc industrial deținut de dezvoltatorul imobiliar CTP. 

Panduit este prezentă în Arad din anul 2009, acesta fiind primul oraș din Europa unde americanii au investit în capacități de producție de echipament IT. Din CTPark Arad North, Panduit livrează echipamente atât la nivel național, cât și la nivel european, inclusiv în Orientul Mijlociu și Apropiat.

Noile spații de birouri sunt anexate spațiilor de producție deținute de către compania americană în CTPark Arad North, astfel că toate activitățile Panduit se vor afla sub același acoperiș. 

Potrivit lui Bogdan Vodă, Plant Manager al Panduit România, pe lângă spațiile de birouri, au crescut și spațiile de depozitare printr-o extindere de 800 mp a magaziei. În plus, s-a îmbunătățit zona de producție. Potrivit platformei Termene, anul trecut compania Panduit European Solutions din Arad a obținut o cifră de afaceri de 36,2 milioane de euro și profituri de 1 milion de euro. Firma are în jur de 400 de angajați pe plan local.

România este a doua cea mai mare piață a CTP din Europa, reprezentând peste 2,5 milioane de metri pătrați de depozite de clasă A în 15 orașe, printre care: Arad, Brașov, București, Caransebeș, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta.