FacebookTwitterLinkedIn

Comisia Europeană a anunțat, miercuri, că a selectat 26 de proiecte din 12 țări membre care vor primi un total de 189 de milioane de euro, pentru a finanța infrastructura de încărcare cu combustibili alternativi.

Aceste puncte de încărcare fac parte din rețeaua transeuropeană de transport, care include stații de încărcare pentru mașini electrice și stații de încărcare cu combustibili alternativi, în speță hidrogen verde.

Printre statele selecționate se numără și România, care are în portofoliu două proiecte: unul înaintat de OMV Petrom și altul de către Rompetrol. Cele două proiecte au o valoare de peste 16 milioane de euro și prevăd instalarea a 432 de stații electrice de încărcare.

Adalbert Jahnz, purtător de cuvânt al Comisiei pe probleme de mediu: „Prin intermediul proiectului vor fi instalate circa 2.000 de stații electrice de încărcare și 63 de stații pentru hidrogen, iar din acestea, patru vor fi dedicate serviciilor de asistență la sol din domeniul aviației . Acestea fac parte din dezvoltarea infrastructurii de transport alternativ din Europa”, conform RRA.