FacebookTwitterLinkedIn

Credit Suisse a anunțat joi, 16 martie, că va folosi ajutorul guvernului, la o zi după ce prețul acțiunilor sale s-a prăbușit. Credit Suisse este cotată drept a 17-a bancă a Europei ca mărime.

Banca Centrală Elvețiană va împrumuta Credit Suisse cu 50 de miliarde de franci elvețieni (53,7 miliarde de dolari), într-o acțiune pentru „a consolida preventiv lichiditatea”.

Credit Suisse a precizat că face, de asemenea, oferte de răscumpărare pentru datorii în valoare de aproximativ 3 miliarde de dolari.

Banca Centrală Elvețiană: „Această lichiditate suplimentară va sprijini clienţii şi afacerile de bază ale Credit Suisse, care ia măsurile necesare pentru a crea o bancă mai simplă, concentrată în jurul nevoilor clienţilor”, conform Agerpres.

Problemele băncii cu o vechime de 167 ani au mutat interesul investitorilor şi autorităţilor de reglementare din SUA în Europa, unde miercuri acţiunile băncilor au scăzut semnificativ, după ce acţionarul principal al Credit Suisse a anunţat că nu mai poate oferi sprijin suplimentar.

Principalul acţionar de la Credit Suisse, Banca Naţională din Arabia Saudită, a anunţat că nu va cumpăra noi acţiuni la banca elveţiană din motive ce ţin de reglementare.

Aceasta a dus la prăbuşirea acţiunilor Credit Suisse cu 25%, în timp ce costul asigurării obligaţiunilor sale împotriva unui default pe termen mediu s-a apropiat de un nivel care în mod normal semnalează o îngrijorare serioasă în rândul investitorilor.