FacebookTwitterLinkedIn

Irene Velez, ministrul minelor din Columbia, a anunţat la Davos că ţara sa nu va mai semna niciun contract de explorare pentru hidrocarburi. Preşedintele Gustavo Petro mizează pe turism şi energii verzi pentru a „umple golul” pentru economia Columbiei.

Irene Velez: „Am decis că nu vom atribui noi contracte de explorare pentru gaze şi petrol. Desigur, aceasta duce la numeroase discuţii la nivel naţional, dar pentru noi este un semnal clar al angajamentului nostru de a lupta împotriva schimbărilor climatice”, conform Agerpres.

Guvernul columbian a precizat de mai multe ori că această decizie nu va afecta contractele în vigoare în prezent.

De asemenea, preşedintele Gustavo Petro a dat asigurări la Davos că turismul şi energia curată ar putea înlocui „pe termen scurt” ponderea reprezentată de petrol în economia Columbiei.

Gustavo Petro: „O investiţie masivă în turism, având în vedere frumuseţile ţării, precum şi capacitatea şi potenţialul ţării de a genera energie curată ar putea perfect, pe termen scurt, sau ca parte a unei tranziţii, să umple golul lăsat în urmă de combustibilii fosili, pe care depindem”.