FacebookTwitterLinkedIn

În 2019, oferta de camere va crește cu 1.500 de unități, odată cu inaugurarea a patru hoteluri importante, printre care noi branduri: Indigo (adus de Intercontinental), Courtyard (by Marriott), Autograph (by Marriott) și Corinthia Hotels International.

În pofida competiției crescute, cifrele de operare se pot îmbunătăți, în contextul în care România deține Președinția Consiliului Uniunii Europene în primele șase luni, aspect ce va genera circa 50.000 de înnoptări în hotelurile bucureștene. Activitatea hotelieră va continua să fie intensă și după prima jumătate a anului, având în vedere că în toamnă va avea loc Festivalul Internațional George Enescu, iar apoi va urma Campionatul European de Fotbal (UEFA Euro 2020).

Forbes Best Office Hubs 2019

„Principala întrebare atunci când vorbim de o creștere a stocului de camere cu peste 10% este dacă există suficientă cerere. Există riscul ca aceste livrări record să pună presiune pe prețul pe cameră, însă trebuie să menționăm că tendința normală ar fi cea de creștere a prețurilor. Fenomene precum schimbarea politicilor fiscale, creșterea salariului minim pe economie cu 44% din 2017 până în prezent sau creșterea costurilor de construcție cu 20% în ultimii doi ani, ar trebui să își găsească ecoul într-o creștere de aproximativ 10% a prețurilor camerelor hoteliere în cursul anului 2019”, a afirmat Raluca Buciuc, Head of Valuation Services and Hospitality Advisory Services, Colliers International.

„În Capitală sunt în prezent circa 11.000 de camere de hotel, ceea ce, raportat la populația orașului, este la jumătate față de Budapesta. Dacă ne uităm la prețul pe cameră și la numărul brandurilor internaționale prezente în București, toate acestea sunt sub nivelul din regiune. Pe termen scurt, o creștere cu 10% a stocului poate impacta profitabilitatea operatorilor, însă pe termen lung, creșterea cererii va fi mai mare față de creșterea ofertei și atunci piața hotelieră va fi foarte atractivă, inclusiv pentru tranzacții de investiții”, a încheiat Raluca Buciuc.

Citește și: Investiţiile imobiliare din Europa Centrală şi de Est au crescut în 2018 cu 5%, la 13,8 miliarde euro