FacebookTwitterLinkedIn

Colapsul criptomonedelor a făcut mai ușor accesul la cele mai căutate ceasuri pe piața second-hand, prin reducerea prețurilor modelelor Patek Philippe și Rolex, care se găseau foarte greu.

Acum se găsesc mai ușor ceasuri-trofeu, precum Rolex Daytona sau Patek Nautilus 5711A, potrivit platformei de vânzare de ceasuri online, Chrono24.

Căderea recentă în valoare a crypto-monedelor “a afectat direct prețurile ceasurilor de lux ale mărcilor Rolex sau Patek Philippe,” a spus Chrono24 într-o declarație pe email trimisă spre Business of Fasion. 

Chrono24 este o companie germană, cu sediul Karlsruhe, și are peste o jumătate de milion de ceasuri listate la vânzare pe website.

Declinul prețurilor celor mai căutate ceasuri second-hand este un indiciu că piața începe să piardă din tracțiune. 

Mărcile ceasurilor de lux cum sunt Rolex, Audemars Piguet și Patek câștigaseră un nou segment de cumpărători – cei îmbogățiți din tranzacțiile cu monede digitale, ceea ce a dus la creșteri de prețuri nemaiîntâlnite. Acum că multe monede crypto s-au devalorizat, această categorie de cumpărători începe să dea înapoi deja.

Co-CEO-ul Chrono24, Tim Stracke, a spus că fenomenul de acum este o consolidare a celor mai căutate piese de ceasornicărie și că prin acest proces au trecut și alte mărci. În același timp, Stracke a spus că volumele tranzacțiilor de pe platformă, care pune în legătură dealerii sau vânzătorii privați cu cei care doresc să cumpere, au crescut cu peste 50% în prima jumătate a anului.

Prețul unui Patek Philippe Nautilus 5711A, care se vinde în magazine cu aproximativ $35,000, a ajuns la $240,000 în primul trimestru al anului, potrivit Chrono24. Acum, după deprecierea monedelor digitale, ceasul sport se găsește pentru $190,000.

Chrono24 a mai avut fenomene de creștere de prețuri pentru ceasuri cum sunt Girard-Perregaux Laureato sau multe alte modele Cartier și Breitling. Cererea a crescut de asemenea pentru aproape toate modelele din colecția Omega Speedmaster, care sunt rezultatul colaborării cu marca-soră Swatch, a declarat Chrono24.

Chrono24 vizează un potențial IPO și a declarat că estimează în continuare creșteri ale vânzărilor tranzacționate prin website.