FacebookTwitterLinkedIn

Încrederea, pasiunea antreprenorului și calitatea serviciilor oferite sunt elementele esențiale ce transformă un business într-un model de succes, chiar și în vremuri mai puțin facile.

Cu o experiență de 15 ani în turism și piața HoReCa, Claudia Militello a decis să intre în lumea antreprenorilor din industria ospitalității, într-un moment în care mulți dintre noi am respinge din start ideea de a investi într-un sector atât de afectat de ultimii doi ani pandemici.

Curajul de a face acest pas a venit chiar din strategia de business a restaurantului Sciccheria deschis în urmă cu doar două săptămâni.

„Indiferent de vremuri, calitatea și încrederea sunt două aspecte care definesc un business de succes din industria HoReCa”, a punctat Claudia Militello.

Potrivit acesteia, un important aport în ceea ce privește capitalul de imagine ce poate ajuta totodată la dezvoltarea unui business în acest sector sunt și produsele, respectiv serviciile personalizate oferite clienților. Iar din acest punct de vedere, restaurantul Sciccheria s-a axat în special pe ideea de a oferi un plus de confort și relaxare familiilor care trec pragul restaurantului.  

„Când am întocmit planul de business am pus accentul pe a satisface cât mai multe nevoi ale familiilor care vor să-și petreacă mai mult timp la restaurant. Astfel, am decis ca restaurantul să dețină și un loc de joacă cu o capacitate de aproximativ 20 – 30 de copii. De cei mici se va ocupa un personal dedicat doar lor. De asemenea, am vrut să venim cu o mică soluție și la o problemă destul de stresantă în marile orașe – cea a locurilor de parcare – și am investit și în amenajarea unei parcări private ce se întinde pe o suprafață de peste 1.000 de metri pătrați. În plus, pentru a oferi un aer atractiv localului, pentru weekend am ales să mizăm pe conceptul de muzică live”, completează Claudia Militello.

Până în prezent, antreprenorii Claudia și Luca Militello alături de Nelu Ianus și Cristina Neagu au investit în inaugurarea restaurantului italian cu influențe siciliene, Sciccheria, peste jumătate de milion de euro.

Suprafața totală a locației este de 450 mp, iar proprietarii restaurantului preconizează că până la finalul anului vor ajunge la break-even și vor amortiza investiția în patru ani. Pe termen mediu, ei își propun ca, în următorii doi ani, să extindă afacerea cu un nou local.

Restaurantul are o capacitate de 90 de persoane și se transformă, în intervalul joi – duminică, începând cu ora 23:00, în lounge cu muzică live.