FacebookTwitterLinkedIn

Regatta Imobiliare vă prezintă astăzi o proprietate de exceptie care se regăsește în Parcelarea Filipescu, care este, fără îndoială, cea  mai elegantă și luxoasă zonă rezidențială a Capitalei.

Această zona, cuprinsă între Bulevardul Aviatorilor, la doar câţiva paşi de Guvernul României, până la Piaţa Dorobanţi este considerată triunghiul imobiliar al luxului absolut. 
Construcţiile din acest perimetru cunoscut ca parcelarea Filipescu, apărute la începutul secolului trecut sub numele unora dintre cei mai bogaţi oameni ai vremurilor şi semnătura unor arhitecţi de primă mărime, sunt considerate astăzi cele mai valoroase din Capitală.


Parcelarea Filipescu a reprezentat la începutul secolului XX , potrivit istoricilor, cea mai importantă iniţiativă antebelică ce a contribuit la extinderea oraşului Bucureşti.

Imobilul, care este dispus S+D+P+2etaje, are o suprafață generoasă de 1380mp utili și o grădină superb amenajată, perfectă pentru recepții sau petreceri. 
Vila, care este monument istoric, a fost construită în perioada interbelică și a aparținut Inginerului Constantin Bușilă, fost ministru, pentru o scurtă perioadă și profesor la Politehnica timp de 40 ani. 

Eleganța clădirii construită în stil modernist între 1932 şi 1933, constă în echilibrul proporțiilor și în elementele decorative, de altfel simple, precum ancadramente din piatră, un joc discret de cărămizi aparente în decor. 

Vila a fost complet renovată și restaurată pe perioada ultimilor 2 ani. Câteva elemente se disting în mod deosebit – scara principală, executată din lemn de stejar, cu rampe de nuc și decorate cu elemente de metal dar și pardoseala biroului, a holului și a sălii de luat masa din parchet de nuc și de stejar, în model “tablă de șah”. 
Vila, dispusă pe două niveluri, este remarcată ca și o construcţie aparte în peisajul zonei, avand interioare luminoase și caracterul unei confortabile locuinţe. 

Renovarea s-a realizat cu cea mai mare grijă pentru păstrarea elementelor originale ale casei dar, în același timp pentru a-i conferi toate facilitățile si utilitatea unei clădiri moderne, perfect pretabilă pentru un sediu modern de birouri sau ambasadă.
Arhitectul după planurile căruia s-a realizat acest spectaculos imobil a fost Duiliu Marcu, o mare personalitate a arhitecturii interbelice şi a arhitecturii româneşti.

Dacă neoromânescul i-a avut ca personalităţi pe Ion Mincu şi pe Petre Antonescu, modernismul şi-a propulsat propriile personalităţi, una dintre acestea fiind, desigur, şi Duiliu Marcu, 

Claritatea partiului şi a compoziţiei şi justeţea proporţiilor au fost preţuite în mod deosebit de arhitect și aveau să reprezinte constante ale creaţiei sale. 
Lui Duiliu Marcu îi plăcea să îl citeze pe Victor Hugo spunând: 
“Faţada aparţine arhitectului, iar interiorul comanditarului”. 

(sursa: arhivadearhitectura.blogspot.com/2021/01/duiliu-marcu.html)