Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Cirque du Soleil și-a declarat insolvența și concediază peste 3000 de angajați

Cirque du Soleil, cel mai mare producător de circ contemporan din lume, cu sediul în Montreal, a anunțat inițierea procedurii de insolvență pe fondul destabilizării provocate de criza COVID-19. 3500 de angajați ai companiei au rămas fără loc de muncă.
 aboneaza-te
cirque du soleil

Anunțul Cirque de Soleil vine după perioada de inactivitate din ultimele 3 luni a companiei, nevoite să suspende 6 spectacole în Las Vegas și 10 în cadrul unui turneu internațional.

„În ultimii 36 de ani, Cirque du Soleil a fost o organizație profitabilă, cu un succes răsunător. Cu toate astea, cu zero venituri de la închiderea forțată a tuturor spectacolelor noastre din cauza pandemiei de Covid-19, conducerea a decis că trebuie sa acționeze decisiv pentru a proteja viitorul companiei”, a declarat directorul executiv, Daniel Lamarre, citat de cnn.com

Cu o datorie de 1 miliard de dolari, Cirque de Soleil urmărește restructurarea datoriei sale cu asistență din partea guvernului canadian și a firmelor de capital privat.

Compania a primit deja o infuzie financiară în valoare de 300 milioane de dolari pentru a rămâne pe linia de plutire, plătindu-și angajații și partenerii afectați.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii