FacebookTwitterLinkedIn

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, în primele trei luni din acest an, faţă de perioada similară din 2021, atât ca serie brută cu 5,5%, cât şi ca serie ajustată cu 8%.

Această evoluție este datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate, cu 9,8%, vânzărilor de produse nealimentare, cu 7,0%, şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun, cu 1,7%, potrivit INS.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 8%. Ecoluția este datorită majorării înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate, cu 9%, vânzările de produse nealimentare, cu 7%, şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun, cu 4,4%.

Conform sursei citate, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna martie 2022, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 13,3%. S-au înregistrat evoluții semnificative la vânzările de produse nealimentare, cu 15,3%, vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun, cu 14,3%, şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate, cu 7,4%. Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 7,2%.