FacebookTwitterLinkedIn

Chromosome Dynamics SA, companie antreprenorială românească de high tech, se va lista joi, 5 mai 2022, pe SMT AeRO, administrat de Bursa de Valori București. Compania va fi tranzacționată sub simbolul bursier CHRD.

Chromosome Dynamics, înființată în anul 2020, este un start-up al cărui obiect de activitate principal este dezvoltarea de Machine Learning (ML) și Artificial Intelligence (AI) cu impact direct asupra dezvoltării sectorului agro din România.

La doi ani de la înființare, Chromosome Dynamics are o cifră de afaceri la finele anului 2021 de 4,75 milioane de lei și estimează, în baza produselor dezvoltate sau în curs de dezvoltare, o creștere a cifrei de afaceri cu 600% la nivelul anului 2023.

Mugurel Ionel, fondatorul Chromosome Dynamics: „Listarea companiei noastre vine în cel mai bun moment posibil, atât pentru noi, cât și pentru investitori. De la derularea plasamentului privat și până în prezent, am lucrat la o serie de proiecte care vor fi lansate în viitorul foarte apropiat. Proiectele noastre de Machine Learning și Artificial Intelligence, inovative și unice pe piața din România, sunt destinate domeniului agri, domeniu care, invariabil, prin  natura lui, poate avea doar un trend ascendent de dezvoltare.”

În prezent, cel mai avansat proiect al companiei este Agrobazar, o platformă digitală care revoluționează modul în care se desfășoară la momentul actual procesele de consultanţă și vânzare-cumpărare în domeniul agricol. De la momentul lansării din 2021 și până în prezent, vânzările totale prin platformă au depășit 2.,5 milioane de lei. În total, website-ul www.agrobazar.ro a avut peste un milion de vizitări unice.

Chromosome Dynamics a desfășurat în a doua jumătate a anului 2021 mai multe runde de finanțare, inclusiv un plasament privat, prin care a atras 3,4 milioane de lei, fonduri utilizate pentru dezvoltarea proiectelor de investiții ale companiei.

Finanțarea a fost intermediată de casa de brokeraj Goldring, care a asistat compania și în derularea procesului de listare pe segmentul AeRO al Bursei de Valori București.