În ultimii doi ani, Christophe Dridi a fost director executiv al Uzinei Vehicule Dacia și membru în comitetul de management al companiei. Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni va fi condusă, de la aceeași dată, de Miguel Oliver, în prezent director Calitate la Uzina Renault Palencia (Spania). Acesta va fi responsabil de activitatea de producţie a modelelor Dacia din gama Global Access, potrivit unui anunț al companiei.
„Este un mare privilegiu să mă alătur celor peste 17 700 de angajați care au făcut posibile aceste realizări de-a lungul timpului, prin profesionalismul și talentul lor în fiecare dintre activitățile care compun construcția unei mașini: de la studiul clientului și până la post-vânzare (…) Am încredere în toate echipele de la București, Titu, Mioveni, Pitești și Oarja că vom continua această dinamică și vom răspunde cu aceeași exigență angajamentului luat față de fiecare client. Totodată este esențial să ne menținem competitivi într-o industrie în permanentă transformare la nivel mondial. În 2019 inaugurăm Renault Bucharest Connected, un sediu unic pentru angajații din București. Este un proiect de management care arată mai mult ca niciodată că suntem orientați către viitor”, a declarat Christophe Dridi.
Miguel Oliver s-a alăturat echipei Groupe Renault începând cu anul 2016, ocupând atunci funcția de director Calitate vehicule în cadrul Uzinei din Palencia.
Citește și: Jérome Olive, numit director general interimar al Automobile Dacia
„Am şansa de a conduce echipele de fabricație din Uzina Vehicule Dacia, una dintre cele mai importante uzine ale Alianței Renault Nissan Mitsubishi. O uzină a viitorului, unde angajații și clienții se află în centrul transformărilor. Este locul de unde, la fiecare 54 de secunde iese o mașină calitate și tehnologie made in Romania. Alături de viitorii mei colegi, voi continua ceea ce s-a realizat, astfel încât să fabricam vehicule atractive, de calitate, competitive și apreciate de clienții noștri”, a precizat Miguel Oliver.
Automobile Dacia a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 23,1 mld. lei (5,1 mld. euro), în creştere cu 11,4% faţă de anul anterior, depăşind pentru prima dată nivelul de 5 miliarde de euro.