FacebookTwitterLinkedIn

Christine Lagarde, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), a declarat că există dovezi ale dificultăţilor pe piaţa locurilor de muncă din zona euro, un indicator analizat de oficialii instituției, care evaluează impactul înăspririi politicii monetare.

Christine Lagarde: „În ciuda încetinirii activităţii economice, per ansamblu, piaţa forţei de muncă rămâne rezilientă, deşi se observă semne ale încetinirii creşterii numărului locurilor de muncă spre finalul anului.”

Datele publicate recent arată că rata şomajului s-a menţinut la 6,5%, ceea ce indică rezilienţa pieţei forţei de muncă din zona euro.

Christine Lagarde a atras atenţia asupra reducerii locurilor de muncă, un factor cheie luat în considerare pentru determinarea impactului înăspririi politicii monetare.

Presiunile inflaţioniste în zona euro ar urma să se atenueze, dar creşterea salariilor încă este la un nivel solid, iar perspectivele sunt nesigure, astfel încât eforturile Băncii Centrale Europene de a contracara inflaţia nu s-au încheiat încă, – a declarat Lagarde, notează Agerpres.