FacebookTwitterLinkedIn

Sunt la Théâtre du Chatelet, o prestigioasă instituție de spectacole din inima capitalei franceze, pe care brandul de bijuterii și ceasuri Chopard a rezervat-o în totalitate pentru o seară, în vederea unui spectacol extrem de important: premiera documentarului Queen of Kalahari, care spune povestea unui diamant unic, achiziționat și transformat de către Caroline Scheufele, inima brandului Chopard, în colecția unică Garden of Kalahari.

E o poveste cu suspans, deoarece Caroline își dorea foarte mult să câștige acest diamant și să îl transforme în colecția magnifică la care visa. Nu-i de mirare că s-a suit în primul avion și a pornit lupta, câștigând, în cele din urmă, legendara piatră, care a născut apoi Garden of Kalahari.

Chopard și-a dorit să marcheze această lansare fără precedent și așa am ajuns eu la vizionarea extrem de exclusivistă, unde am avut apoi prilejul de a o asculta live pe Dame Shirley Bassey – tocmai împlinise 80 de ani, dar toate notele din Diamonds Are Forever i-au ieșit fără cusur, impresionante, dătătoare de fiori și de emoții. Aș fi ascultat-o toată seara, deoarece rar te afli în prezența unui artist atât de complet și de sigur în mânuirea talentului său, însă era momentul pentru petrecere.

La cocktail, am avut ocazia să mă aflu în apropierea Carlei Bruni, pe care am studiat-o, sper eu, subtil. Concluzia este – nu știu ce face această doamnă, dar nu arată o zi peste 30 de ani, darămite cei 50 din buletin. Enigmatică, reținută, felină – reprezenta contextul perfect pentru ceasul din colecția Garden of Kalahari, pe care înțeleg că își dorise mult să îl poarte în acea seară.

Petra Nemcova, este, la rândul ei, răpitoare. Ca și Kirsten Dunst, Livia Firth (soția celebrului Mr. Darcy, foarte implicată în certificarea umanitară a minelor de metale și pietre prețioase, ca și Caroline Scheufele de altfel), Clotilde Courau, Eva Herzigova, Isabelle Huppert și incredibila Juliette Binoche.

Citește și Comorile arhivei UP by Forbes

Pe lângă vedete, încăperea era plină de doamne din înalta societate care purtau, cu eleganță sau cu aplomb, coliere, brățări, inele, cercei și pandante doldora de pietre prețioase, de la diamante până la smaralde.

O idee frumoasă a celor de la Chopard a fost să o invite la eveniment și pe doamna care, lucrând la mină, a descoperit diamantul perfect care urma să fie botezat Queen of Kalahari.

Mi-a plăcut evenimentul Chopard pentru că, deși mă aflam în prezența unora dintre cele mai mari staruri de pe planetă, iar cine nu era vedetă făcea parte cu siguranță dintre marii colecționari de bijuterii, atmosfera era extrem de degajată, relaxată, iar oamenii foarte prietenoși, amatori de cunoștințe noi și conversații spumoase.