Cautare
, Contributor

Internet |
|

China înăsprește măsurile de control împotriva browserelor mobile

Autoritatea națională chineză pentru securitate cibernetică a anunțat luni că va efectua o „rectificare” a browserelor de internet mobile pentru a soluționa o serie de preocupări sociale legate de „haosul” informațiilor publicate online.  
cenzura china

China a înăsprit regulile stricte de cenzură pe internet în ultimii ani. Administrația Cibernetică din China (CAC) a acordat browserelor două săptămâni să efectueze o autoexaminare axată pe probleme, inclusiv legate de răspândirea zvonurilor, utilizarea titlurilor senzaționaliste și publicarea de conținut care încalcă valorile de bază ale socialismului.

Campania se va concentra inițial pe opt dintre cele mai influente browsere mobile din China, cum ar fi cele operate de Huawei Technologies Co Ltd, Alibaba Group Holding și Xiaomi Corp, a declarat Administrația Cibernetică într-un comunicat.

Browserele ar trebui să efectueze o autoexaminare și rectificare în perioada 27 octombrie – 9 noiembrie.

“De ceva timp, browserele mobile au crescut într-un mod necivilizat… și au devenit un loc de adunare și amplificator pentru diseminarea haosului de către mass-media. După rectificare, browserele mobile care încă au probleme remarcabile vor fi tratate strict în conformitate cu legile și reglementările până când activitățile vor fi interzise”, a avertizat autoritatea.

În ultimii ani, China a introdus legislație pentru a restricționa mass-media, măsuri de supraveghere pentru site-urile media și campanii permanente pentru eliminarea conținutului considerat inacceptabil.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii