FacebookTwitterLinkedIn

China, cel mai mare importator global de cereale, a anunțat planuri de extindere a plantării de soia şi porumb modificate genetic (MG), ca parte a eforturilor de a majora randamentele culturilor şi de a îmbunătăți siguranţa alimentară.

Statul asiatic are de mulți ani o abordare prudentă în privinţa culturilor modificate genetic dar s-a declarat acum deschis la cultivarea pe scară largă, transmite Reuters.

În decembrie, China a acordat licenţe pentru 26 de companii pentru a produce şi vinde boabe de soia şi porumb modificate genetic, iar săptămâna trecută a aprobat noi soiuri de soia şi porumb modificate genetic pentru import şi producţie.

“Pasul următor va fi îmbunătăţirea tehnologiei şi consolidarea managementului, extinzând folosirea de soia şi porumb modificate genetic în mod organizat. Soia şi porumbul modificate genetic au arătat rezultate bune în privinţa îmbunătăţirii randamentele culturilor şi reducerea costurilor, comparativ cu tipurile convenţionale”, a explicat Pan Wenbo, director în Ministerul Agriculturii.

Anual, China importă peste 100 milioane tone metrice de boabe de soia şi furaje pentru turmele sale de animale. Plantarea pe scară largă a culturilor modificate genetic va majora randamentele şi ar putea reduce semnificativ achiziţiile viitoare din Statele Unite şi Brazilia.