FacebookTwitterLinkedIn

Autoritatea de reglementare a spaţiului cibernetic din China a anunțat că 1,4 milioane de postări de pe reţelele de socializare au fost şterse în urma unei anchete de două luni privind presupusă dezinformare, profit ilegal şi uzurparea identităţii oficialilor de stat, printre alte ”probleme semnificative”.

Administraţia Cyberspace din China (CAC) a anunțat vineri că a închis 67.000 de conturi de pe reţele sociale şi că a şters sute de mii de postări între 10 martie şi 22 mai, ca parte a unei campanii mai ample de ”rectificare”, transmite Reuters.

Din 2021, China a vizat miliarde de conturi de social media în încercarea de ”a-şi curăţa” spaţiul cibernetic şi de a facilita controlul autorităţilor.

Cea mai recentă represiune a vizat conturi de pe aplicaţiile populare de socializare din China, inclusiv WeChat, Douyin şi Weibo, care se încadrează în categoria ”automedia”, un termen care se referă în linii mari la conturile care publică ştiri şi informaţii, dar nu sunt administrate de guvern sau de stat.

Beijingul arestează frecvent cetăţeni şi cenzurează conturile pentru publicarea sau împărtăşirea informaţiilor faptice considerate sensibile sau critice la adresa Partidului Comunist, a guvernului sau a armatei, mai ales atunci când astfel de informaţii devin virale.