FacebookTwitterLinkedIn

Investițiile globale în tranziția energetică vor ajunge la 131 de trilioane de dolari până în 2050, din care peste 150 miliarde de dolari vor fi investiți în campusuri inteligente cu zero emisii de carbon. China pregătește proiect-pilot în 100 de orașe în care va testa un nou model de dezvoltare ecologică, proiect în care va aloca, în următorii ani, 22 de trilioane de dolari.

Consumul tot mai mare de energie la nivel global impune o tranformare decisivă a acestui sector, având d industrială națională. Campusurile industriale sunt responsabile pentru 31% din totalul emisiilor de carbon.

Grupul chinez Huawei propune un model de dezvoltare prin crearea de campusuri inteligente cu zero emisii de carbon, care vor acționa ca unități de bază ale orașelor, plasându-le în centrul procesului de agregare și dezvoltare industrială, a anunțat compania.

Guvernul de la Beijing a selectat 100 de orașe și campusuri-pilot în care să introducă noul model de dezvoltare ecologică. Fiecare oraș sau campus se va baza pe resursele energetice locale pentru a trece, în etape, la  zero emisii de carbon, energie regenerabilă și digitalizare.

În China se află aproape 17.000 de campusuri care contribuie la peste jumătate din producția industrială a Chinei și consumă aproape 70% din energia industrială națională. Campusurile industriale sunt responsabile de 31% din totalul emisiilor de carbon.