FacebookTwitterLinkedIn

Chimcomplex,  cel mai mare combinat de produse chimice din România, a înregistrat în primul trimestru al anului o cifră de afaceri de 612 milioane lei (123,7 milioane euro), în creștere cu 23%, și un un profit net de 72 milioane lei (14,6 milioane de euro), în scădere cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Potrivit companiei, evoluția a fost determinată de prețurile de vânzare care au crescut la majoritatea produselor finite valorificate de companie. Cheltuielile totale s-au ridicat la aproximativ 563,8 milioane de lei, în creștere cu 55,6%, față de aceeași perioadă a anului.

„Refinanțarea realizată în 2021 a fost făcută la timpul potrivit, ceea ce a dus la scăderea de 6 ori a cheltuielilor financiare. Rezultatele au evoluat într-un ritm bun, pe fondul creșterii activităților noastre și realizării în continuare de economii de costuri, datorită numeroaselor sinergii operaționale din Grupul CRC. Aceste rezultate bune, în contextul economic special și total schimbat față de 2021, ne permit să ne confirmăm toate obiectivele pentru întregul an, cu mare încredere în capacitatea Chimcomplex de a realiza tot ce și-a propus pentru 2022”, a declarat Victor Avram, CEO Chimcomplex.

Potrivit reprezentanților, planul de investiții pentru anul în curs cuprinde: finalizarea instalației de cogenerare CHP 49MW pe platforma industrială de la Rm. Vâlcea pentru producerea de energie electrică, abur și apă caldă; finalizarea centralei termice de la Rm. Vâlcea pentru producție abur necesar instalațiilor tehnologice, dar și modernizarea și mărirea capacităților instalației Propenoxid și instalației Polioli Speciali. De asemenea, compania mai bugetează investiții pentru retehnologizarea depozitelor de gaze lichefiate și de lichide inflamabile cu mărirea capacității de depozitare pentru materiile prime principale și creșterea gradului de siguranță în funcționare.