FacebookTwitterLinkedIn

Compania belgiană CERES Pharma acumpărat firma românească Dacia Plant și plănuiește să o transforme în cel mai mare exportator de suplimente alimentare din România.

„Ne dorim ca Dacia Plant să devină punct strategic în planurile pe care le aveam pe piața din Europa și preluăm astăzi nu numai un pachet majoritar într-o companie de succes ci, mai ales, angajamentul de a livra în continuare ceea ce Dacia Plant promite: calitate fără compromisuri și sănătate naturală” a declarat Mario Debel, CEO Ceres Pharma.

Dacia Plant din Bod, Brașov, este activă de 20 de ani și produce peste 250 de tipuri de comprimate, tincturi, pulberi și siropuri bazate pe plante și pe extracte standardizate, precum și produse alimentare naturale.

CERES Pharma a fost înființată în 2017 și este activă în dezvoltarea și distribuția de medicamente, dispozitive medicale, biocide, produse cosmetice și pune accent în special pe produsele naturale.

Strategia de creștere a companiei belgiene se axează în anii următori pe extinderea propriului portofoliu de produse prin dezvoltarea de suplimente alimentare calitative și preparate farmaceutice în Benelux și în Europa Centrală și de Est.

În 2021 CERES Pharma a fost achiziționată de fondul de investiții Nexicap Partners. Acesta reprezintă una dintre cele mai importante firme de private equity din Franța.