FacebookTwitterLinkedIn

Andy Jassy, CEO-ul Amazon a primit 212,7 milioane de dolari pentru munca prestată anul trecut. Suma este de șase ori mai mare decât cea primită de Jassy în anul 2020.

Andy Jassy a devenit CEO al gigantului Amazon vara trecută, după ce Jeff Bezos a decis să se retragă din funcție pentru a se concentra pe dezvoltarea Blue Origin, compania sa de turism spațial. Anterior, Jassy a fost CEO al AWS (Amazon Web Services), divizia de cloud computing a Amazon.

Andy Jassy

Aproape tot bonusul primit de CEO-ul Amazon este reprezentat de acțiuni care vor ajunge la maturitate peste zece ani. În vârstă de 54 de ani, Jassy are un MBA La Harvard. Lucrează pentru Amazon din 1997, când a fost angajat ca marketing manager.

CNN observă că, în aceeași zi în care a fost dată publicității vestea despre recompensarea lui Andy Jassy, angajații Amazon de la depozitul din Staten Island, New York, votau pentru înființarea primului sindicat din istoria companiei.

Amazon a fost criticată în repetate rânduri pentru colectarea datelor personale ale clienților, mediul de lucru toxic și practici comerciale menite să descurajeze concurența. În 2019, revista Fortune scria că Amazon a plătit zero taxe federale la un profit de 11,2 miliarde de dolari.