FacebookTwitterLinkedIn

Printre proiectele de dezvoltare ale producătorului de blocuri ceramice cu capital românesc Cemacon pentru anul 2023 se numără finalizarea noii fabrici de plăcuțe de cărămidă aparentă klinkerizată, din parcului industrial din Recea, dar și achiziționarea unor unități de producție din alte județe, precum Euro Cărămida din județul Bihor. 

În acest sens, Cemacon a depus la Consiliul Concurenței documentația necesară pentru avizarea tranzacției, urmând ca, după obținerea avizului Consiliului Concurenței, să fie respectați ceilalți pași procedurali.

În ce privește investiția în noua fabrică din Recea, proiectul este cofinanțat în cadrul programului “Dezvoltarea afacerilor, inovare și IMM” și se află în etapa de montare a utilajelor, care va fi urmată de punerea în funcțiune. Fabrica va fi funcțională în primăvara acestui an, iar noua gamă de produse ceramice este destinată segmentului estetic al clădirilor.

“Ne bazăm și pe o situație financiară foarte bună, ca o consecință a managementului strategic din ultimii ani și a angajamentului acționarilor de a reinvesti profiturile companiei în dezvoltare”, subliniază Daniel Șologon, CEO Cemacon.

Cemacon operează trei mari capacități de producție în județul Sălaj, două de cărămidă și una de buiandrugi. Compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti, iar acționarul principalul este Pavăl Holding.