Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Cei mai mari rivali ai Zoom au pregătit atacul asupra companiei momentului

Facebook, Google și alți giganți își pregătesc atacul asupra Zoom, compania momentului în Silicon Valley.
zoom

Pe măsură ce oamenii s-au îndreptat masiv în ultimele săptămâni spre aplicația de chat video Zoom, interesul a atras imediat atenția Facebook, unde s-a declanșat o reacție în lanț, afirmă New York Times.

Mark Zuckerberg, directorul executiv Facebook, le-a ordonat angajaților să se concentreze pe proiectele de videochat ale companiei, mai ales că utilizarea produselor sale a crescut. Surse din interiorul companiei au afirmat că în prezentările interne ale companiei, angajații au tot discutat asupra datelor publice care arată popularitatea crescândă a Zoom.

Facebook tocmai ce a anunțat ieri (vineri) una dintre cele mai mari extinderi ale sale în segmentul videoconferințelor, prin lansarea mai multor noi funcții și servicii video chat. A inclus posibilitatea de a avea chat-uri în grupuri video de până la 50 de persoane în cadrul Facebook Messenger, apeluri video WhatsApp pentru cel mult opt persoane și apeluri video în Facebook Dating.

Citește și: Facebook lansează noul Messenger Rooms, platformă ce va putea găzdui conversații video

Zuckerberg nu este singurul titan din domeniul tehnologiei cu ochii pe Zoom. În această lună, Google a făcut ca aplicația sa de chat video, Meet, să devină mai accesibilă, prin integrarea cu Gmail. Cisco a promovat recent serviciul său de teleconferință Webex, considerat mult mai sigur decât Zoom. Iar Verizon a anunțat săptămâna trecută că achiziționează BlueJeans Network, un serviciu de videoconferință.

Giganții din domeniul tech se mobilizează împotriva Zoom deoarece compania Silicon Valley pare că a devenit unul dintre cei mai mari beneficiari de pe urma pandemiei de coronavirus. În ultima lună, descărcările Zoom au crescut cu 740%, potrivit App Annie, o firmă de analiză. Zoom a spus că are peste 300 de milioane de utilizatori zilnic, în creștere față de 10 milioane înainte de pandemie.

Facebook, Google și ceilalți giganți își doresc o bucată din acest succes.

Citiți mai multe AICI

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii