FacebookTwitterLinkedIn

CEC Bank a înregistrat un profit net estimat, neauditat, de 110,8 milioane de lei în primul semestru din 2022.

În primele şase luni din 2021, banca a raportat un profit net preliminar de 208,4 milioane de lei.

Potrivit reprezentanților, activele s-au ridicat la 53,3 miliarde de lei în prima jumătate a anului 2022, în creștere cu 20% față de perioada similară a anul trecut.

”Am continuat să finanțăm economia – cu credite noi, în valoare de peste 5,5 miliarde lei acordate în primul semestru și să ne consolidăm poziția pe piață. În același timp, am crescut accelerat dobânzile la depozite, până la niveluri de 7,7% pe an deoarece considerăm că trebuie să avem o abordare corectă în fața deponenților. Deocamdată nu vedem o creștere a creditelor neperformante și nu ne-am confruntat cu un volum semnificativ de cereri de amânare la plată și continuăm să stăm aproape de antreprenori și clienți pentru a-i ajuta să depășească perioadele dificile”, a declarat Bogdan Neacșu, Președinte CEC Bank. 

Veniturile nete din dobânzi și comisioane au crescut cu 20,5% față de perioada similară a anului trecut, până la 1,2 miliarde de lei. De asemenea, creditele în sold, la valoare brută acordate clienților, s-au ridicat la 29,3 miliarde de lei, în creștere cu 20% față de perioada similară din 2021.

Depozitele atrase de la clienți au crescut cu 28,3% față de sfârșitul primului semestru al anului trecut, până la 47,5 miliarde de lei.

În ceea ce privește investițiile, CEC Bank a realizat în primele șase luni investiții de 35,3 milioane de lei, din care peste 70% vizează investiții în sisteme IT.