FacebookTwitterLinkedIn

CEC Bank a înregistrat în primul semestru din acest an un profit net estimat neauditat de 369,4 milioane de lei și o creștere cu 29,4% a activelor nete, până la 69,08 miliarde de lei.

”Am continuat să finanțăm economia cu credite noi în valoare de circa 5 miliarde lei acordate în primul semestru și să ne consolidăm poziția pe piață prin creșterea activelor la o valoare nemaiatinsă până acum de CEC Bank – peste 69 miliarde de lei”, a declarat Bogdan Neacșu, președinte CEC Bank.

Banca a continuat să investească în echipamente iar numărul de ATM/MFM de ultimă generație a crescut cu aproximativ 48%, la aproape 1.300 de unități.

Veniturile nete din dobânzi și comisioane au crescut cu 10,7% față de perioada similară a anului trecut, până la 912,7 milioane de lei, în condițiile în care ratele bonificate pentru depozite au crescut într-un ritm mai accelerat decât cele pentru credite.   

Creditele în sold acordate clienților s-au ridicat la 32,25 miliarde de lei, în creștere cu 10% față de perioada similară din 2022.  

Depozitele atrase de la clienți nebancari au crescut cu circa 27% față de sfârșitul primului semestru al anului trecut, până la 59,8 miliarde de lei. 

„Într-un context de piaţă din care nu sunt deloc excluse incertitudinile macroeconomice şi geopolitice, o provocare pentru CEC Bank este aceea de a se menţine şi în acest an ca o bancă atractivă pentru toţi românii, dar și o bancă profitabilă și orientată spre rezultate”, a mai spus Neacșu.